کشور لتونی عضو اتحاد شنگن میباشد و برای سفر به این کشور نیاز به دریافت ویزا شنگن دارید .
در حال حاضر کشور لتونی در ایران سفارت ندارد و نزدیک ترین سفارت ها به ایران در آنکارا ترکیه و دبی امارات قرار دارند .
در سال های اخیر کشور لتونی به علت مشکلات اقتصادی شرایط آسانی را برای اخذ اقامت با سرمایه گذاری در این کشور فراهم نموده است .
دریافت اقامت اروپا و لتونی :
شاید نام لتونی و تبلیغات وسیع و بی حد و اندازه تلویزیون های ماهواره ای فارسی زبان درمورد مهاجرت به این کشور کوچک اروپایی و اخذ اقامت اتحادیه اروپا از طریق سرمایه گذاری در این کشور را خیلی شنیده باشند.
لتونی یا همان latvia در قسمت شمال شرقی اروپا در حوزه دریای بالتیک واقع شده است که تا پیش از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در دهه ۹۰ میلادی، بخشی از این کشور محسوب میشد.
لتونی از شمال با استونی، از جنوب با لیتوانی و از شرق با روسیه و بلاروس همسایه است و از غرب به وسیله دریای بالتیک از سوئد جدا میشود.
لتونی از سال ۲۰۰۴ میلادی به عضویت اتحادیه اروپا و ناتو درآمد و در دسامبر سال ۲۰۰۷ میلادی همراه با کشورهای استونی،لیتوانی،مالت،لهستان،اسلواکی،اسلوونی و مجارستان به حوزه مشترک شنگن پیوست.
در حال حاضر بجز انگلستان، ایرلند،رومانی،بلغارستان و قبرس تقریبا تمامی کشورهای اروپایی به معاهده شنگن پیوسته اند.
چرا کشور لتونی اکنون در حال اقامت دادن به غیراروپایی هاست؟
همانطوری که می دانید پس از وقوع بحران اقتصادی اخیر در دنیا بسیاری از کشورهای اروپایی که از زیربناهای اقتصادی نسبتا ضعیف تری به نسبت سایر کشورهای توسعه یافته تر اروپا برخوردار بودند در تامین بودجه های ملی خود دچار بحران های بسیار جدی شدند.
نمونه های بارز آن کشورهای پرتغال، یونان و نیز کشورهای بلوک شرق اروپا بودند که بدون استفاده از وامهای کلانی که از بانک جهانی و نیز از کشورهای ثروتمندتری نظیر سوئد دریافت کردند تقریبا می توان گفت ادامه حیات اقتصادی آنها ممکن نبود.
یکی از دلایل رشد و شکوفایی چشمگیر اقتصاد سوئد هم در ماههای اخیر همین سود وامهایی بوده است که در جریان این بحران به اینگونه کشورها پرداخت شده بود.
کوچک حوزه دریای بالتیک شامل استونی،لتونی و لیتوانی هم از این بحران اقتصادی در امان نماندند.
این امر موجب شد تا دولتمردان این کشورها به فکر جذب سرمایه های خارجی بیافتند.
در حال حاضر اگر شما یک غیراروپایی هستید که دارای سرمایه کلانی هستید می توانید طبق شرایط زیر ابتدا یک اقامت موقت و سپس اقامت دائم لتونی و در نتیجه حق زندگی و مسافرت در سایر کشورهای اروپایی را نیز بدست آورید.
اما شرایط موردنیاز برای اقدام جهت دریافت اقامت کشور لتونی:
شما بعنوان یک سرمایه گذار خارجی برای اقدام از طریق سرمایه گذاری در کشور لتونی با سه گزینه مواجه هستید:
با سرمایه گذاری در لتونی معادل LVL 25,000 (لت یا Lats که در واحد بین الملل LVL نوشته می شود واحد پول لتونی ست) یا معادل حدودا ۳۵,۷۰۰ یورو (تقریبا ۶۰ میلیون تومان) و پرداخت حداقل ۱۰۰,۰۰۰ LVL (تقریبا ۲۴۰ میلیون تومان) بعنوان مالیات و ایجاد ۵ شغل جدید.
با خرید ملک و مستغلات به ارزش ۱۰۰,۰۰۰ LVL (تقریبا ۲۴۰ میلیون تومان) در پایتخت لتونی(شهر ریگا) و یا در سایر شهرهای بزرگ و پرداخت تمامی مالیاتهای مربوطهاین مبلغ برای شهرهای کوچک در لتونی نصف خواهد بود یعنی ۵۰,۰۰۰ LVL (تقریبا ۱۲۰ میلیون تومان).
با سرمایه گذاری در یک موسسه اعتباری لتونیایی به مقدار ۲۰۰,۰۰۰ LVL (تقریبا ۴۸۰ میلیون تومان) به مدت حداقل ۵ سال.
دولت لتونی پیش بینی نموده است که با ایجاد فرصتهای جدید سرمایه گذاری در حدود ۵۰۰ سرمایه گذار جدید خارجی را در هر سال به سوی این کشور جذب کند.
توجه داشته باشید که اجازه اقامت یا Residence Permit ای که بواسطه این شرایط برای شخص سرمایه گذار خارجی صادر می شود یک اجازه اقامت موقت ۵ ساله است.
در پایان هر سال ممکن است نیاز باشد که شخص سرمایه گذار خودش را در اداره مهاجرت ثبت نام مجدد نماید.نحوه اقدام و مکان تحویل مدارک شمامی توانید برای اقدام جهت سرمایه گذاری در کشور لتونی به سفارت های این کشور در خارج از مرزهای شنگن و اتحادیه اروپا مراجعه کنید.
متاسفانه لتونی در ایران دارای سفارت نیست ولی ایرانی های علاقه مند به سرمایه گذاری می توانند از طریق سفارت های این کشور در دبی یا در آنکارا اقدامات لازم را انجام دهند.
ایرانیان مقیم سوئد هم می توانند به سفارت لتونی در سوئد (استکهلم) به نشانی اینجا مراجعه نمایند.
نکته های دیگر از کشور لتونی: وسعت کل کشور لتونی ۶۴,۵۸۹ کیلومتر مربع (تقریبا هم مساحت با استانخوزستان در ایران) و کل جمعیت این کشور در حدود ۲٫۵ میلیون نفر است.
بیشتر مردم این کشور مسیحی هستند.
جمعیت این کشور مخلوطی از قومهای مختلف اتحاد جماهیر شوروی سابق است و نزدیکی زیادی با کشور لیتوانی دارد.
زبان رسمی این کشور لتونیایی است.
از نظر آب و هوایی کشور لتونی از تابستانهای گرم و بخاطر نزدیکی با روسیه از زمستانهای تقریبا سرد و خشکی برخوردار است.
بارندگی هم در لتونی یک امر بسیار معمول است. تقریبا ۲۸ درصد از مردم لتونی را روسها تشکیل می دهند و ۶۰ درصد از جمعیت هم خود لتونیایی ها هستند.
لتونی دارای دو دانشگاه مهم است که هر دوی این دو دانشگاه در شهر ریگا-پایتخت لتونی- قرار دارند.دانشگاه فنی ریگا و دانشگاه لتونی.
هاکی روی یخ مهمترین ورزش لتونیایی هاست.مسابقات جهانی این ورزش در سال ۲۰۰۶ میلادی در این کشور برگزار شده بود.
زبان انگلیسی بویژه در بخش های صنعت جهانگردی و تجارت لتونی به خوبی صحبت می شود.
مدارک مورد نیاز جهت دریافت ویزا لتونی :
اصل پاسپورت با اعتبار حداقل ۳ ماه بیشتز از تاریخ ویزا درخواستی .
فرم درخواست ویزا ( از سایت سفارت دریافت نمائید ) .
کارت ملی و شناسنامه .
۲ قطعه عکس رنگی ۶ در ۴ رنگی با پس زمینه سفید بدون روتوش .
در صورتی که قبلا ویزا شنگن و یا ویزا کشور معتبر دیگری دریافت کرده اید کپی از آنها و مهر های ورود و خروج .
نامه تمکن مالی و گردش ۶ ماه آخر سپرده بانکی .
گواهی اشتغال به کار که در آن تاریخ استخدام – سمت – میزان حقوق و مرخصی ذکر شده باشد به همراه فیش حقوقی . ( برای کارمنداگ و کارگران ) .
پروانه کسب و یا ثبت شرکت و یا کارت بازرگانی . ( برای صاحبان مشاغل ) .
گواهی بازنشستگی ( برای افراد بازنشسته ) .
گواهی اشتغال به تحصیل ( برای دانشجویان ) .
بیمه مسافرتی .
سند مالکیت ( در صورت وجود ) .
رزرو هتل و بلیط هواپیما .
انواع ویزای شینگن
ویزای شنگن در ۴ نوع صادر می شود :
ویزای نوع A :
ویزای ترانزیت است یعنی مسافر حق خروج از فرودگاه را ندارد و می تواند فقط در یکی از فرودگاههای شنگن پرواز خود را تعویض و راهی کشوری در خارج از شنگن گردد.
ویزای نوع B :
ویزای عبور است یعنی مسافر حق خروج از فرودگاه را دارد و میتواند از شنگن بعنوان منطقه عبوری استفاده نماید تا از طریق زمینی خود را به کشور دیگری غیر شنگن برساند.
ویزای نوع C :
ویزای توریستی است که اکثر ایرانیان با آن وارد شنگن می شوند.
ویزای نوع D :
ویزای بلندمدت است که معمولا تجار و بازرگانان ازآن استفاده می کنند تا بتوانند در طی سال بارها به شنگن وارد و از آن خارج شوند.
توجه کنید که اگر بخواهید بیش از ۹۰ روز در محدوده شنگن بمانید، دیگر نیازی به ویزای شنگن ندارید.
بلکه باید درخواست اقامت بدهید و از طریق سفارت پیگیر مراحل اقامتی خود باشید، درضمن اگر از ۹۰ روز اقامت خود در محدوده شنگن استفاده کنید، باید حتما ۳ ماه خارج از شنگن بمانید تا بتوانید مجددا ویزای شنگن دریافت کنید.
البته در صورت داشتن دلایل ویژه می توانید برای حداکثر یکسال هم ویزای شنگن دریافت کنید.
داشتن ویزای شنگن لزوما به معنی تضمینی جهت ورود به محدوده شنگن نیست:
یعنی اینکه اگر شما ویزای شنگن خود را از ایتالیا گرفته باشید ولی از فرانسه وارد شنگن شوید مقامات مرزی شنگن در فرانسه می توانند به دلایلی کاملا قانونی به شما اجازه ورود نداده و شما را به کشوری در خارج از شنگن اخراج کنند.
مسافر ورودی به شنگن باید همیشه خود را آماده سوالات احتمالی از جمله هدف از سفر، آدرس محل اقامت و مدارکی دال بر توانایی پرداخت هزینه های اقامت نماید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت و روزها و ساعات پرواز و مدت زمان پرواز و … به قسمت بلیط هواپیما خارجی یا ۹۰ticket.ir مراجعه نمائید .
یک نظر